Guvernul simplifica procedurile de fuziune sau divizare a societatilor comerciale

  •  
  •  
  •  
  •  

Guvernul a aprobat, in sedinta de marti, o ordonanta de urgenta care modifica Legea 31/1990 privind societatile comerciale, a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu.

Potrivit unui comunicat de presa al Guvernului, ordonanta de urgenta aprobata marti de Executiv aduce proceduri simplificate legate de mediul in care actioneaza societatile comerciale, preluand o serie de directive europene pentru care Romania se afla in risc de procedura de infringement (incalcarea dreptului comunitar).

Purtatorul de cuvant al Guvernului a explicat ca prin actul normativ aprobat marti sunt reduse, in anumite conditii, obligatiile de raportare catre actionari si asociati, in cadrul operatiunilor de fuziune/divizare.

De asemenea, sunt simplificate formalitatile de informare a actionarilor, precum si formalitatile de publicitate legate de constituirea si modificarea actelor constitutive si se propune folosirea paginii proprii de internet a societatii, in locul publicitatii prin Monitorul Oficial.

Sursa:www.avocatnet.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *