Acasă > Sport > Gyori Audi ETO KC şi-a apărat titlul de regină a handbalului feminin european

Gyori Audi ETO KC şi-a apărat titlul de regină a handbalului feminin european

După Hypo Niederösterreich, Slagelse şi Viborg, echipa din Gyor devine doar a patra echipă din istoria de 21 de ani a competiţiei care reuşeşte să-şi apere titlul.

Unguroaicele au început lansat şi s-au instalat rapid la conducere, mai ales că atacul muntenegrencelor a dat dovadă de lipsă de inspiraţie, astfel încât primul gol în poarta excelentei Katrine Lunde a căzut abia în minutul 7. Gyori s-a distanţat la cinci lungimi, în minutul 13, ceea ce l-a determinat pe Dragan Adzic, antrenorul muntenegrencdelor, să ceară primul time-out. Graţie reuşitelor purtând semnătura Cristinei Halep, Buducnost mai reduce din diferenţă, ajungând la trei goluri pasiv. Totuşi, chiar şi aşa, unguroaicele refac diferenţa şi merg la vestiare cu un avans de cinci goluri, 15-10.

În debutul reprizei secunde, Buducnost, care a avut patru ore mai puţin de recuperare faţă de adversarele lor, începe bine, Cvijic şi Neagu, dar şi intervenţiile germancei Woltering, aducând oaspetele mai aproape şi transmiţând un semnal clar, că nu vor ceda fără luptă. Cu 15 minute înainte de final, muntenegrencele se apropie din nou la trei goluri, având un moment favorabil după eliminarea lui Amorim. Din păcate, totul durează doar câteva secunde, pentru că Knezevic este la rândul său eliminată după un fault la Görbicz, iar gazdele se desprind din nou la cinci goluri.  A fost ultima şansă pentru Buducnost de a relansa finala. Ultimele minute aparţin maghiarelor, care se impun cu 27-21 şi păstrează trofeul cucerit cu un an în urmă.

În finala mică, Vardar Skopje a învins, scor 34-31, de FC Midtjylland.

Redactor: Paul Alexe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *