duminică, 20 septembrie 2020
Acasă > Social > Halucinant! Ordonanţa 13 a devenit subiect de olimpiadă. Părinţii sunt revoltaţi

Halucinant! Ordonanţa 13 a devenit subiect de olimpiadă. Părinţii sunt revoltaţi

olimpiadaElevii clasei a XII-a a Colegiului Naţional “Liviu Rebreanu” din Bistriţa, participanţi la faza pe şcoală a olimpiadei de engleză au fost puşi să explice cum Ordonanţa de modificare a Codului Penal poate afecta siguranţa naţională.

“Pornind de la textul de mai jos, scrie un editorial în care să interpretezi această chestiune controversată şi să evaluezi cum consecinţele unei asemenea decizii ar putea afecta securitatea ţării tale”, cerea subiectul în cauză.

Textul prezentat elevilor era o relatare a situaţiei din România realizată de cotidianul britanic The Guardian, în urma Ordonanţei 13.

La al doilea subiect de la olimpiadă, elevilor li s-a cerut să-şi exprime opinia cu privire la posibila intezicere a unor emisiuni TV de divertisment (reality show).

Şi la Olimpiada de limba română, elevilor de la clasa a 12-a din Prahova li s-a cerut să conceapă un denunț fictiv, după un fragment din romanul “Moromeţii”.

Asociaţiile de părinţi s-au arătat nemulţumite de subiectele primite de elevi.

“Chiar nu pot să îmi dau seama ce a fost în capul acestor profesori când au redactat subiectele. Sperăm să nu avem surprize nici la evaluarea naţională, nici la bacalaureat”, a declarat Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi.

Ministerul Educaţiei a anunțat că scrierea subiectelor va deveni de acum problema specialiștilor din minister.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *