Haşotti: Dacă PSD va merge separat la prezidenţiale, s-ar putea ca viitorul preşedinte să le fie ostil

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, susţine că în situaţia în care PSD ar merge separat la alegerile prezidenţiale s-ar putea ca viitorul preşedinte să le fie ostil, menţionând că singurul “vinovat” pentru încă un mandat al preşedintelui Traian Băsescu a fost senatorul social-democrat Mircea Geoană.

El precizează că liberalii respectă protocolul cu PSD, pentru că PNL nu poartă “tratative secrete”, cum a făcut “un an şi jumătate” social-democratul Ilie Sârbu.

“Partidul Naţional Liberal şi Crin Antonescu s-au dovedit până acum cei mai îndepărtaţi de vreo colaborare cu Traian Băsescu. Noi nu avem nici un fel de protocol de colaborare, nu avem nici un fel de tratative secrete pe care le-a purtat un om politic foarte apropiat primului-ministru şi un important senator PSD. Mă refer la domnul Ilie Sârbu, care timp de un an şi jumătate, din 2007 începând, a purtat tratative secrete cu domnul preşedinte Traian Băsescu. Faptul este recunoscut şi de domnul senator Sârbu”, a spus Haşotti, miercuri, la RFI.

El susţine că afirmaţia senatorului PSD Mircea Geoană, potrivit căreia se înşală cel care crede că, aliindu-se cu Băsescu, poate câştiga în 2014, este penibilă, punctând că acesta este singurul “vinovat” pentru încă un mandat al preşedintelui Traian Băsescu.

“Declaraţia lui Mircea Geoană intră în zona penibilului, pentru că Mircea Geoană a alergat singur şi a ieşit al doilea. Mircea Geoană trebuie să fie ultimul pesedist care să aibă ceva de reproşat lui Crin Antonescu şi Partidului Naţional Liberal. Să nu uităm că PSD împreună cu PNL în 2009 l-au adus pe Mircea Geoană la 55%, iar enorma lui inteligenţă politică l-a determinat să-i facă o vizită lui Vântu şi Traian Băsescu să câştige alegerile prezidenţiale. Singurul vinovat pentru încă un mandat al preşedintelui Băsescu este Mircea Geoană, care în naivitatea lui îşi imaginează că mai poate candida vreodată din partea Partidului Social Democrat la Preşedinţia României. Lucrul acesta nu se va întâmpla niciodată. Dar la Mircea Geoană recunoştinţa este o povară grea”, a arătat senatorul liberal.

El precizează că este cert că liderul PNL, Crin Antonescu, va candida la alegerile prezidenţiale din 2014.

“Un lucru este cert: Crin Antonescu va candida la Preşedinţie. Ce se va întâmpla este riscant să spun. Dacă dreapta va avea un candidat, dacă stânga va avea un candidat, dacă PSD-ul îşi va pune un candidat. Până una alta, există USL-ul, există un protocol, care este respectat, cum-necum este respectat, aşa încât lucrurile sunt limpezi. Limpezi în momentul în care noi conversăm”, a spus liberalul.

Senatorul PNL avertizează PSD că s-ar putea trezi cu un preşedinte ostil la Cotroceni.

“Dacă cineva îşi imaginează că într-un al doilea tur de scrutin lucrurile sunt de pe acum tranşate, se înşală. În situaţia în care USL va avea un candidat, şansele să câştige din primul tur sunt foarte mari. PSD-ul ar trebui să se gândească dacă rupând protocolul şi punând un candidat la Preşedinţie unu – ar avea şanse şi doi – dacă nu cumva există pericolul să existe un preşedinte la Cotroceni care să le fie ostil, indiferent cine le va fi acela”, a indicat el.

Întrebat dacă el crede că PSD nu ar putea da preşedintele României, în cazul în care USL se rupe, Haşotti a răspuns că “în afară de Ion Iliescu, toţi candidaţii PSD au pierdut alegerile”.

Sursa: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *