duminică, 20 septembrie 2020
Acasă > Eveniment > Hypermarket-urile constănțene au intrat în atenția inspectorilor OPC

Hypermarket-urile constănțene au intrat în atenția inspectorilor OPC

Carne cu termenul de expirare depășit, etichetare dublă  la alimente sau informatii incomplete pe alimente. Asta au găsit inspectorii Oficiului pentru Protecția Consumatorului  (OPC) în urma unor controale efectuate în mai multe hipermarketuri din Constanța. Ca atare, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 62 de mii de lei.

 „Au fost verificate 17 hypermarketuri și magazine unde au fost constatate abateri privind informațiile oferite consumatorilor, termen de valabilitate expirat și depozitarea necorespunzătoare a produselor. Au fost aplicate 16 amenzi în valoare de 62500 lei și un avertisment. Au fost retrase de la comercializare 125 de kilograme de produse alimentare diverse.” a declarat Nicolae Timoașcă, directorul OPC Constanța.

Clientii trebuie să fie atenți la informațiile de pe etichetă şi să verifice dacă produsul are o dublă etichetare cu termenul de valabilitate.

„ Trebuie să citească etichetele produselor care trebuie să fie în limba română și să conțină denumirea produsului, producătorul, importatorul, adresele acestora, data ambalării și termenul de valabilitate.” a mai spus Nicolae Timoașcă, directorul OPC Constanța.

Inspectorii continuă controalele până la finalul anului în cantinele școlare și cele sociale.

Autor: Paula Arhip.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *