Acasă > Eveniment > Iadul s-a dezlănţuit noaptea trecută în centrul Constanţei!

Iadul s-a dezlănţuit noaptea trecută în centrul Constanţei!

Un incendiu de proporții a izbucnit noaptea trecută la un restaurant cu specific libanez aflat pe Bulevardul Tomis.

Focul s-a extins rapid și la pub-ul de la etajul unu. În momentul izbucnirii focului localurile erau pline cu clienți.

Trei dansatoare au rămas blocate în local, într-un vestiar, din cauza fumului gros. Rudele au ajuns la fața locului la primirea veștilor. Disperarea și neputința se citea pe chipurile lor.

„Fata mea lucrează aici ca dansatoare și nu știu nimic de ea. Am căutat-o, a căutat-o și prietenul ei și nu răspunde.” a povestit cu lacrimi în ochi mama victimei.

Din păcate temerile cele mai mari s-au adeverit. Fetele au fost găsite decedate de către pompieri, îmbrățișate printre resturile restaurantului. Una dintre dansatoare a acoperit-o pe prietena ei cu corpul încercând să o ferească de flăcări. Mama uneia dintre victime a leșinat la aflarea veștii că fetele au fost găsite moarte.

Șase mașini ale ambulanței alături de echipaje SMURD au fost prezente pe toată durata intervenției. De asemenea, pompierii au intervenit cu nu mai puțin de nouă autospeciale.

„Sunt șase victime în urma incendiului. Două sunt decedate din păcate, se află în interior. Poliția judiciară a chemat aparținătorii pentru a identifica victimele. A treia victimă este în stare gravă, este intubată, și urmează să fie transportată cu o aeronavă la București. Celelalte trei victime sunt intoxicate cu fum.” a declarat doctor Ionuț Cealera, Serviciul de Ambulanță Constanța.

„Intervenția  a fost destul de dificilă pentru că a fost foarte mult fum, vizibilitate scăzută, nu s-a putut intra foarte ușor în interior pentru a acționa asupra focarelor. A trebuit să acționăm cu foarte multă apă din exterior pentru a nu pune în pericol securitatea. Am găsit până acum două victime, două femei. există informații că ar exista și a treia victimă, încă o căutăm printre resturile din interior.” a precizat maior Ion Vlăduț, ISU Dobrogea.

Veștile proaste au continuat. Spre dimineață a fost găsită decedată și ce-a de-a treia fată blocată în restaurant. Trupurile neînsuflețite au fost preluate de angajații de la morgă. Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență au format un lanț uman care nu a permis trecătorilor să vadă teribilul moment.

Numărul victimelor ar fi putut fi mult mai mare, dacă proprietarul pub-ului de deasupra restaurantului nu ar fi simțit mirosul înecăcios. El a avut prezență de spirit și a cerut evacuarea localului.

„Baia mea e lipită de ușa lui. La un moment dat îmi intra fum negru în baie. Când m-am prins că arde ceva am oprit toată activitatea, am evacuat localul, am încercat și am salvat două boxe. Am pus mâna pe microfon le-am spus că este o problemă, i-am rugat să părăsească incinta, încă nu era fum.   După aceea nu m-au mai lăsat jandarmii. La mine e numai lemn și s-a ales praful de toată afacerea.” a spus proprietarul pub- ului.

Una dintre dansatoarele care a fost salvată, se zbate între viață și moarte.  Ea a fost transportată de urgență la București cu arsuri pe suprafața corpului și la nivelul căilor respiratorii. Fetele care au pierit în incendiu erau dansatoare angajate la restaurantul cu specific libanez. Din câte se pare ele nu au reușit să iasă la timp, pentru că se aflau într-un spațiu unde obișnuiau să petreacă timpul și să se aranjeze înainte de a începe să danseze. Fumul gros le-a împiedicat cel mai probabil să găsească ieșirea.

Pompierii urmează să stabilească cu exactitate cauza incendiului, fiind luate în calcul toate ipotezele, inclusiv cea a unei mâini criminale.

Redactor: Bogdan Bolojan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *