sâmbătă, noiembrie 16, 2019
Acasă > Social > IGPR: Parteneriat româno-bulgar pentru siguranţa turiştilor români de pe litoralul bulgăresc

IGPR: Parteneriat româno-bulgar pentru siguranţa turiştilor români de pe litoralul bulgăresc

Poliţiştii români vor fi prezenţi şi în această vară pe litoralul bulgăresc, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor cetăţenilor români şi a acorda sprijin de specialitate colegilor bulgari, informează luni IGPR.

Noua conducere a Ministerului de Interne al Republicii Bulgaria şi-a manifestat, printr-o scrisoare transmisă şefului Poliţiei Române, dorinţa de a continua practica stabilită în anii anteriori, de efectuare a unor activităţi comune de patrulare în staţiuni, în perioada sezonului turistic.

La data de 28 iunie 2010, la Giurgiu, şeful Poliţiei Române, chestor-şef de poliţie Petre Tobă, şi secretarul general al Ministerului de Interne al Republicii Bulgaria au semnat ‘Regulile privind realizarea controalelor rutiere comune în zona de frontieră precum şi a misiunilor de patrulare comune a autorităţilor competente din România şi Republica Bulgaria în vederea asigurării ordinii şi liniştii publice’, prin care reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române urmau să efectueze activităţi de patrulare, în echipe mixte, în staţiunile bulgăreşti unde se concentrează un număr însemnat de turişti români.

Această iniţiativă s-a bucurat de apreciere, atât din partea autorităţilor bulgare, cât şi a turiştilor români, plăcut surprinşi să constate că, deşi se află pe teritoriul altui stat, se pot adresa direct poliţiştilor români pentru soluţionarea unor probleme.

Astfel, noua conducere a ministerului de interne bulgar şi-a manifestat dorinţa de a continua aceste bune practici. Partea bulgară a agreat continuarea detaşării de poliţişti români în Bulgaria, în staţiunile Albena şi Nisipurile de Aur, în perioada sezonului estival 2013, în vederea realizării unor patrule mixte cu poliţiştii bulgari.

Vor fi detaşaţi poliţişti români, cunoscători de limba bulgară în perioada 1 iulie-31 august, în câte trei serii, respectiv 1 iulie-20 iulie, 21 iulie-10 august şi 11 august-31 august. În fiecare staţiune, vor fi detaşaţi câte doi poliţişti pentru fiecare perioadă.

Poliţiştii din cele două ţări vor acţiona în patrule comune, în scopul asigurării ordinii şi liniştii publice, pe perioada sezonului turistic (atât vara, cât şi iarna), în zonele în care se deplasează turişti români şi bulgari. De asemenea, cooperează şi acordă asistenţă în cadrul activităţilor specifice, relaţionând îndeosebi cu cetăţeni ai propriului stat.

Sursa: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *