vineri, ianuarie 24, 2020
Acasă > Ultima ora > În 2016, salariul minim va ajunge la 1200 lei

În 2016, salariul minim va ajunge la 1200 lei

Guvernul dorește o extindere a aplicării legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, dorind să o transforme în lege a salarizării unitare. Aplicarea în acest sens a legii salarizării este prezentată ca o măsură care să stimuleze consumul.

“În privinţa consumului, măsurile preconizate cu efecte semnificative asupra veniturilor disponibile sunt: creşterea salariului minim, care va continua în 2015 şi 2016, astfel încât în 2016 să ajungă la 1200 lei, continuarea indexării pensiilor în raport cu inflaţia şi evoluţia reală a câştigurilor salariale, acordarea venitului minim de inserţie, aplicarea Legii salarizării unitare în sensul majorării salariilor categoriilor de salariaţi tineri cu venituri mai mici, precum şi alte măsuri pentru gospodăriile cu venituri mici şi mijlocii”, se arată în document.

Legea-cadru a salarizării personalului plătit din fonduri publice a fost aprobată în 2010, cu un eşantion reprezentativ de 260 posturi din toate domeniile de activitate, iar pe baza evaluării acestui eşantion a fost creată o nouă ierarhie a posturilor, atât între domeniile de activitate, cât şi în cadrul aceluiaşi domeniu.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *