În comuna Albești încep ,,Anotimpurile satului românesc”

  •  
  •  
  •  
  •  

Sub genericul ,,Anotimpurile satului românesc”, o serie de  oameni de cultură străbat localitățile dobrogene. Ei stau de vorbă cu oamenii satului și oferă șansa școlarilor din mediul rural de a sta de vorbă cu membri ai Uniunii Scriitorilor.

„Am aflat cu bucurie despre această activitate a culturii dobrogene. Eu sunt născută în Albești și voi începe activitatea de astăzi cu o poezie scrisă de tatăl meu, fiu al aceluiași sat.” a afirmat scriitoarea Acmola Gumer.

„Am fost în foarte multe localități din Dobrogea, pentru că vrem să-i întâlnim pe intelectualii satului.” a declarat jurnalistul Dan Voicu.

La eveniment vor participa și grupuri de umoriști, dar și interpreți de muzică populară.

„Particip la o manifestare artistică și culturală cu o vibrație emoțională aparte, intitulată sugestiv ,,Anotimpurile satului românesc”. Mă bucur că pot aduce celor care iubesc cântecul popular dobrogean, datinile și tradițiile din strămoși. ” a spus interpretul Marius Cristian Brutaru.

Tinerilor din sate li se vor acorda spațiu de o pagină într-o revistă dobrogeană, în care își vor putea publica materialele.

Redactor: Bogdan Bolojan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *