joi, 24 septembrie 2020
Acasă > Politica > În privința Portului, Chiru îi dă șah lui Mazăre

În privința Portului, Chiru îi dă șah lui Mazăre

Senatorul Gigi Chiru răspunde acuzaţiilor lui Radu Mazăre conform cărora Alianţa Creştin Liberală încearcă să priveze bugetul local de anumite sume de bani. Potrivit senatorului, primarul Constanţei ar trebui să fie recunoscător că legea privind acţiunile portului deţinute de municipalitate poate fi îndreptată, iar astfel edilul ar putea scăpa de un alt dosar penal.

Reprezentanţii Alianţei Creştin Liberale consideră că neconstituţionalitatea legii privind deţinerea acţiunilor din port de către Consiliul Local poate fi îndreptată. Mai mult decât atât, primarul Radu Mazăre ar trebui să fie mulţumit că nu s-a depus o plângere penală împotriva lui.

“Am eliminat o vulnerabilitate de ordin penal, pe care domnul Mazăre o riscă, în sensul că domnia sa, conștient sau inconștient –  subliniez că necunoașterea legii nu te exonerează de responsabilități – a angajat sume necuvenite. Domnia sa, în calitate de primar, a indicat greșit beneficiarul acestor sume și a dispus după bunul plac de angajarea acelor sume în bugetul municipalității”, a declarat, cu prilejul unei conferințe de presă, senatorul Christian Gigi Chiru.

Senatorul s-a arătat chiar dispus să contribuie alături de echipa sa la refacerea legii, astfel încât să nu mai existe nicio încălcare. Referitor la blocarea programelor sociale de care este acuzat, Gigi Chiru a reacţionat foarte dur. Chiru este de părere că declaraţiile pe care edilul Constanţei le-a făcut cu privire la situația portului sunt mincinoase, iar banii primiți au intrat fie în conturile primăriei, fie în ale unor firme.

“Îl acuz pe domnul Mazăre că drenează banii primiți necuvenit și nelegal de la Port în conturile acestor firme. Îl invit pe domnul Mazăre ca în perioada următoare să facă dovada că acele sume pe care domnia sa pretinde că le aloca programelor sociale, mergeau către acele programe și că sumele nu au mers către firmele indicate”, a afirmat senatorul Christian Gigi Chiru.

Senatorul nu vrea să depună nicio plângere pe numele lui Mazăre, ci vrea să-l ajute pe edil să respecte legea și astfel să scape de câteva dintre acuzațiile care i s-au adus în ultima perioadă.

Redactor: Bogdan Bolojan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *