sâmbătă, 8 august 2020
Acasă > Politica > În problema migrației politice, ACL a atras atenția U.E.

În problema migrației politice, ACL a atras atenția U.E.

Alianţa Creştin Liberală a sesizat ambasadele statelor UE la Bucureşti, precum şi ambasada SUA, în legătură cu ordonanţa Guvernului care ar permite migraţia politică a primarilor, atenţionând asupra ”pericolului fraudării alegerilor prezidenţiale de către PSD”.

”Liderii grupurilor parlamentare ale Alianţei Creştin – Liberale din Camera Deputaţilor şi Senat au înaintat o scrisoare ambasadelor statelor Uniunii Europene şi ambasadei SUA prin care denunţă intenţia abuzivă şi nedemocratică a Guvernului Ponta de a legaliza pentru o scurtă perioadă migraţia politică a aleşilor locali. Considerăm că astfel Ponta şi PSD pregătesc fraudarea alegerilor prezidenţiale şi pun în pericol imaginea externă a României ca stat democratic, în care şansele sunt egale între competitori. Am subliniat faptul că prin înregimentarea politică a aleşilor locali ai opoziţiei în PSD şi sateliţii săi se creează în mod deliberat premisele pentru fraudarea alegerilor prezidenţiale din noiembrie”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, semnat de liderii grupurilor parlamentare PNL şi PDL.

Cei doi susţin că asupra primarilor şi consilierilor PNL şi PDL ”se fac presiuni din partea PSD pentru a trece în barca puterii după intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă ce va consfinţi migraţia politică”.

”Aceste presiuni vor fi dublate de alocări de fonduri în luna septembrie, pentru a accentua migraţia politică. Am amintit partenerilor europeni şi americani că, urmărind acelaşi obiectiv al fraudării alegerilor, Guvernul PSD, al cărui premier este şi candidat, a emis o altă ordonanţă de urgenţă prin care modifică, înaintea campaniei electorale, o lege organică pentru a încuraja turismul electoral şi votul multiplu”, se mai arată în comunicatul ACL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *