vineri, ianuarie 17, 2020
Acasă > Sanatate > În România, anual sunt diagnosticate aproximativ şase mii de cazuri noi de cancer mamar

În România, anual sunt diagnosticate aproximativ şase mii de cazuri noi de cancer mamar

Timp de o lună, specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publice Constanţa desfășoară o serie de activități de informare și prevenire a cancerului mamar. Factorii care pot influența apariția cancerului de sân sunt dietele cu un conținut ridicat de grăsimi, consumul excesiv de alcool sau tutun, nodulii sau asimetria sânilor. Boala poate fi de asemenea transmisă genetic. Depistarea timpurie poate ajuta la tratarea și chiar la vindecarea afecțiunii. De aceea, medicii recomandă un control lunar chiar la domiciliu.  

În Romania, anual, sunt depistate aproximativ 6.000 de noi cazuri de cancer mamar, iar in Europa se estimează că la fiecare 2 minute o femeie este diagnosticată cu aceasta boală. În cazul femeilor cu vârsta cuprinsă între 30 şi 40 de ani, riscul dezvoltării cancerului mamar este de 1 la 250 de femei,  în timp ce pentru femeile cu vârsta între 40 și 50 de an, şansele sunt de 1 la 70. Româncele consideră că prezența la medic ar putea reduce cu mult incindenţa cazurilor.

Pentru a preveni astfel de afecțiuni, specialiștii recomandă o alimentație sănătoasă, un stil de viață activ și controale regulate la medic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *