duminică, decembrie 8, 2019
Acasă > Social > În stațiunea Mamaia are loc o nouă ediție a Maratonului Nisipului

În stațiunea Mamaia are loc o nouă ediție a Maratonului Nisipului

Pe 31 martie, staţiunea Mamaia va redeveni capitala europeană a sportului de masă.

Ajuns la a VI-a ediţie, evenimentul internaţional Maratonul Nisipului este cea mai mare competiţie de alergare din Europa, care se desfăşoară integral pe nisip.

Vor fi organizate:

-curse pentru adulți: maraton 42 km, semimaraton 21 km, cros 10 km si cursa populară 3 km;

−curse pentru copii si adolescenti: Family Run 1 km (alergare echipa adult si minori) ți, în premieră, crosul Campionii Școlii.

Organizatorii anunță că această cursă este una individuală, pe categoriile de vârstă 5-6 ani, 7-8 ani, 9-10 ani, 11-12 ani şi 13-14 ani şi va cuprinde următoarele distanţe: 300 m, 400 m, 800 m, 1.200 m şi 1.600 m.

Contribuţia de participare este 25 lei de elev, însă sumele strânse vor fi returnate integral, sub formă de materiale şi echipamente sportive, instituţiei de învăţământ care va avea aliniaţi cei mai mulţi participanţi la start.

“Ne dorim să promovăm alergarea ca sport de masă şi de performanţă în rândul copiilor şi adolescenţilor, pentru a îmbunătăţi starea de sănătate a acestora. Cursa Campionii şcolii este un prim pas prin intermediul căreia ne dorim să atragem atenţia în primul rând asupra infrastructurii sportive precare existente în şcoli, precum şi să facem o primă selecţie a micilor sportivi cu potenţial ridicat în viitor”, declară Daniel Antonaru, preşedintele Asociaţiei ‘SanaSport’ şi organizatorul evenimentului internaţional ‘Maratonul Nisipului’.

Înscrierile se pot face online până pe 25 martie 2019, pe site-ul evenimentului, www.maratonulnisipului.ro, unde se găseşte şi regulamentul competiţiei.

Sursa: Asociaţia Sportivă SANASPORT

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *