Acasă > Eveniment > Încălțăminte contrafăcută depistată la Agigea

Încălțăminte contrafăcută depistată la Agigea

Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind în două containere sosite în PTF Constanţa Sud Agigea din China 4.056 perechi de încălţăminte susceptibile a fi contrafăcute şi 720 de articole reprezentând veselă de bucătărie nedeclarate, cu o valoare totală de aproximativ 1.210.000 lei.

Astfel, ieri, în intervalul orar 10.30 – 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul PTF Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov.
În urma controlului au fost identificate 4.056 perechi de încălţăminte, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 1.200.000 lei dacă ar fi originale.

În aceeaşi zi, în jurul orei 16.00, aceeaşi echipă comună de control a descoperit într-un alt container sosit din China, pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, 720 de articole reprezentând veselă de bucătărie (pahare din sticlă), evaluate la 10.000 lei, care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară.

Marfa care purta însemnele distinctive ale unei firme cunoscute şi cea nedeclarată a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, un cetăţean chinez, în vârstă de 50 de ani, respectiv unul irakian de 44 de ani, cu reşedinţa în Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată, respectiv „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *