Încălțăminte sport contrafăcută, în valoare de peste 3 milioane euro, descoperită în Portul Constanța

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, au descoperit în Portul Constanța în două containere sosite din China, 6.800 perechi de încălțăminte sport, în valoare totală de 3.200.000 euro, bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

În data de 03.07.2024, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrători din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate în două containere sosite din China, având ca destinație o societate comercială din Ucraina.

Astfel, au fost descoperite aproximativ 6.800 perechi încălțăminte sport, inscripționate cu numele unor firme cunoscute, în valoare totală de 16.000.000 lei (3,2 milioane de euro), susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală.

Întreaga cantitatea de bunuri a fost ridicată de către autoritatea vamală și lăsată în custodia declaranților vamali pe bază de proces-verbal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propuse masurile legale.

Sursa: Poliția de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *