miercuri, 23 septembrie 2020
Acasă > Comunicate > Încălţăminte sport pentru femei, susceptibilă a fi contrafăcută, confiscată în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

Încălţăminte sport pentru femei, susceptibilă a fi contrafăcută, confiscată în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Proprietarul unui imobil percheziţionat de poliţiştii de frontieră a dat foc ţigărilor de contrabandă, provocând un incendiu

* Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de  Coastă au efectuat două percheziţii domicilare pe raza municipiului Constanta, în urma cărora au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 20.621 ţigarete netimbrate şi au indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor un autoturism marca Opel Astra şi 50 litri de motorină.

* In timpul perchezitiilor, proprietarul imobilului a incercat sa distrugă ţigaretele, dându-le foc, fapt pentru care a fost solicitată intervenţia reprezentanţilor ISU Dobrogea pentru stingerea incendiului.  

În data de 16.01.2014 poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune de prevenire şi combatere a traficului cu produse din tutun în zona de competenţă.

Astfel, pe raza municipiului Constanţa, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control un autoturism marca Opel Astra, condus de cetăţeanul român O.N., în vârstă de 42 ani.

În autoturism au fost găsite 13.000 de ţigarete netimbrate pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta deocumente justificative.

Extinderea cercetărilor a stabilit faptul că respectivul conducător auto a achziţionat ţigaretele de la un alt cetăţean român, B.L.S, în vârstă de 34 ani.

Pentru continuarea cercetărilor poliţiştii de frontieră au solicitat mandate de percheziţie la două imobile din municipiul Constanţa.

În locaţiile respective au fost descoperite alte 7.621 de ţigarete netimbrate de diferite mărci, pentru care proprietarul nu a putut prezenta documente legale.

În timpul acţiunii poliţiştilor de frontieră, proprietarul celor două imobile a încercat să distrugă ţigaretele prin ardere.

Deoarece în imobile exista şi o cantitate de motorină, poliţiştii de frontieră au solicitat intervenţia I.S.U. Dobrogea, care a deplasat la faţa locului un echipaj de intervenţie care a stins incendiul.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea continuării cercetărilor întreaga cantitate de ţigarete, evaluată la aproximativ 10.000 lei, autoturismul Opel Astra în valoare de aproximativ 2.000 euro, precum şi o cantitate de 50 litri de motorină.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, prin „deţinere, transport şi comercializarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă” şi evaziune fiscală, prin deţinerea în afara antrepozitului fiscal a unei cantităţi de produse accizabile suspuse marcării, nemarcate şi marcate necorespunzator peste limita a 10.000 ţigarete”.

Încălţăminte sport pentru femei, susceptibilă a fi contrafăcută, confiscată în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 26.792 perechi de încălţăminte pentru femei, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 3.485.000 lei.

În data de 16.01.2014, în intervalul orar 14.30 – 15.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul a două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov şi Bucureşti.

În urma controlului au fost descoperite 26.792 perechi de încălţăminte pentru femei, susceptibile a fi contrafăcute.

Valoarea totală a bunurilor este de aproximativ 3.485.000 lei dacă ar fi originale.

Marfa purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute şi a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.

Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, un cetăţean tunisian şi unul român, cu vârste de 22 de ani, respectiv 35 de ani, având reşedinţa, respectiv domiciliul în municipiul Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Opel Astra cu I.T.P. fals, descoperit în P.T.F. Negru Vodă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în P.T.F. Negru Vodă un autoturism marca Opel Astra, înmatriculat în Bulgaria, pentru care conducătorul auto a prezentat la control un certificat de inspecţie tehnică fals.

În data de 16.01.2014, în jurul orei 09.20, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român M.I., în vârstă de 30 ani, care conducea un autoturism marca Opel Astra, înmatriculat în R. Bulgaria.

Conducătorul auto a prezentat la controlul specific un certificat tip I.T.P. care prezenta indicii de falsificare.

Bărbatul, domiciliat în judeţul Constanţa, a declarat că a achiziţionat autotursimul fără a cunoaşte faptul că documentul în cauză este fals.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului român, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „uz de fals”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 291 Cod Penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *