duminică, 9 august 2020
Acasă > Administratie > Încălzirea unităților de învățământ constănțene a creat găuri în bugetele administrațiilor locale

Încălzirea unităților de învățământ constănțene a creat găuri în bugetele administrațiilor locale

Prima lună de iarnă a debutat cu temperaturi scăzute și ger. Școlile din județul Constanța dispun în prezent de combustibil astfel încât orele să se desfășoare în cele mai bune condiții. Chiar și în satele în care în anii anteriori au existat probleme în acest sens, acum căldura este prezentă în sălile de curs.

Căldura din școlile constănțene are totuși și un preț. Deloc ieftin, iar unii primari din județ se plâng că depun eforturi mari pentru ca în școli să fie cald, în ciuda faptului că Guvernul României nu-i ajută cu nimic.

“E destul de greu. Noi ne descurcăm, facem față cu greu pentru că ne consumă mulți bani din buget dar ne descurcăm. Bănuiesc că localitățile sărace nu se descurcă deloc. ” a declarat Vasile Delicoti, primarul localității Poarta Albă.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța susține că nu sunt probleme în niciuna dintre unitățile de învățământ din județ.

“În toate unitățile școlare din județul Constanța cursurile se desfășoară în condiții optime.” a spus Cristina Ivan, purtătorul de cuvânt al ISJ Constanța.

Am vrut să testăm dacă în unitățile de învățământ din satele sau comunele constănțene nu sunt probleme cu încălzirea, așa cum susține Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Luată prin surprindere, directoarea școlii Gimnaziale numărul 1 din Lumina, a fost de acord să ne lase să intrăm în sălile de curs, pentru a vedea dacă școala este încălzită sau nu. Și, într-adevăr, în toate clasele, căldura nu lipsea.

“La fel ca la Sibioara și Oituz, școala din Lumina a fost aprovizionată cu lemne și cărbuni. În cele două școli nu sunt probleme.” a afirmat Tatiana Pintilie, directorul Școlii nr.1 Lumina.

Nu ne rămâne decât să sperăm că bugetul primăriilor constănțene va putea suporta încălzirea în unitățile de învățământ pe tot parcursul iernii.

Autor. Sorin Hulubei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *