sâmbătă, 19 septembrie 2020
Acasă > Ultima ora > Incendiu la un depozit cu deșeuri din Brașov

Incendiu la un depozit cu deșeuri din Brașov

Un incendiu puternic a izbucnit sâmbătă noapte la un depozit cu reziduuri periculoase din Brașov, transmite România Tv. În cele două hale de peste o mie de metri pătraţi se aflau solvenţi, uleiuri, lacuri și reziduuri de magneziu care nu se sting cu apă.

Potrivit România Tv, pentru stingerea focarului, la intervenţie, au participat 20 de autospeciale de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, dar și autospeciale din Covasn și Harghita. Pompierii s-au luptat peste 10 ore cu flăcările.

Martorii oculari spun că zeci de butoaie cu solvenţi în flăcări au sărit în aer efectiv. Pericolul a fost cu atât mai mare cu cât în apropiere se afla un depozit de cherestea care risca în orice moment să se aprindă.

“Peste 100 de pompieri de la Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență Brașov, Covasna și Harghita au intervenit cu 20 de autospeciale pentru stingerea incendiului având în vedere că în hala în care a izbucnit erau deșeuri de magneziu, lacuri, vopsele, cauciucuri. Mai bine de 10 ore pompierii s-au luptat cu flăcările care au atins și șase metri înălțime. Nu s-au înregistrat victime. La fața locului mai avem trei autospeciale pentru că, pe o suprafață de 20 de metri pătrați mai există ușoare fumegări, a spus purtătorul de cuvânt. Circulația pe drumul dintre Râșnov și Predeal s-a făcut cu dificultate din cauza restricționării acesteia pentru intervenția autospecialelor. Nu au fost persoane rănite. Ancheta care a început în acest caz va stabili cu exactitate cauza incendiului”, a mai precizat reprezentantul ISU Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *