Saturday, 16 February 2019
Acasă > Eveniment > Incendiu necruțător la Castelu

Incendiu necruțător la Castelu

Tragedie în duminică dimineaţă, în comuna Castelu! Un incendiu a izbucnit într-o casă în care se aflau doi copii nesupraveghiaţi. Flăcările s-au extins extrem de repede în toată încăperea, iar unul dintre micuți a murit ars de viu.  Tragedia s-a produs în momentul în care mama celor doi copii era plecată până la magazinul din comună şi i-a lăsat pe micuți nesupravegheați. Până să se întoarcă, incendiul avea să pună capăt zilelor băiețelului de doar doi ani și jumătate, în timp ce fata în vârstă de un an a fost salvată în ultima clipă chiar de bunicul ei, care a observat flăcările ce ieșeau pe geam. A vrut să se întoarcă și după băiat, însă totul a fost în zadar, era prea târziu. Cauzele incendiului sunt în continuare o enigmă, mai ales că, potrivit pompierilor, soba din încăpere nu era aprinsă.

“Incendiul a cuprins una dintre cele două camere ale casei și s-a extins la acoperiș. În incendiu au fost surprinși doi copii care au fost scoși de către un localnic. Deocamdată nu știm cauza incendiului, o vom stabili după o cercetare amănunțită”, a declarat Marian Popa, comandantul Detaşamentului de Pompieri Medgidia.

O ambulanță a preluat fata, care suferă de arsuri pe membrele inferioare și superioare ale corpului. Apoi copilul a fost preluat din ambulanță de către elicopterul SMURD sosit la fața locului. Fetița a fost transportată de elicopterul SMURD la Spitalul Județean de Urgență Constanța, acolo unde a fost supusă unor investigații medicale.

“În prezent executăm verificări și cercetări în legătură cu ce s-a întâmplat la această locuință”, a declarat Nelu Meregiu, șeful Poliției Castelu.

În funcție de rezultatul investigațiilor medicale, se va stabili dacă fetița va fi mutată la Spitalul de Chirurgie Plastică și Arsuri din București.

R Sorin Hulubei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.