miercuri, 12 august 2020
Acasă > Administratie > Începe construcția șoselei de coastă la Constanța

Începe construcția șoselei de coastă la Constanța

Proiectul care va schimba total fața zonei dintre Biserica Greacă și strada Mihai Eminescu are un cost total de aproape 10 milioane de euro. Banii vin în proporție de 90 % de la Uniunea Europeană. Obiectivul proiectului care se dorește finalizat în iulie 2015, îl reprezintă îmbunătățirea accesului rutier și pietonal la Portul Turistic Tomis și Plaja Modern. Drumul va avea câte o bandă pe sens, precum și o pistă de bicicliști.

„De pe Remus Opreană coboară această infrastructură. Din păcate nu putem să lărgim acest drum pentru că avem proprietate privată în dreapata spre mare și spațiu verde spre partea de Hotel Palas. Deci nu s-a putut lărgi drumul cu patru benzi dar se va reface drumul cu locuri de parcare în partea dinspre Portul Tomis.” a declarat managerul proiectului, Ani Merlă.

Conform proiectului vor fi realizate 326 de noi locuri de parcare după desființarea trotuarului de lângă actuala promenadă a plajei Modern. De asemenea vor fi renovate scările care duc spre mare, iar pentru copii, bătrâni și persoane cu dizabilități va fi construit un funicular care îi va duce pe aceștia direct pe nisip.

“Facem scări la Biserica Greacă, ajungem în dreptul plajei Modern unde reabilităm în totalitate scările. Vom face un funicular care va deservi persoanele în vârstă, copii dar, mai ales, persoanele cu dizabilități.” a afirmat managerul proiectului, Ani Merlă.

Primul tronson al șoselei de coastă va avea o lungime de doi kilometri și jumătate. Șoseaua va începe din fața Comandamentului Forţelor Navale și va traversa Portul Turistic Tomis. Restul șoselei de coastă care ar urma să lege portul Tomis de stațiunea Mamaia se află în continuare în fază de proiect și nu va fi demarat mai devreme de 2015.

Redactor: Bogdan Bolojan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *