Acasă > Eveniment > Infarct cu semne de întrebare

Infarct cu semne de întrebare

Caz ce ridică multe semne de întrebare la Spitalul Județean Constanța. O pacientă de 48 de ani a fost transportată la Spitalul Militar din capitală în stare foarte gravă, după ce a suferit un infarct miocardic. Pacienta ar fi stat mai multe ore la Unitatea Primiri Urgențe din Constanța, fără a fi consultată de vreun medic.

O femeie  de 48 de ani din Constanța ar fi fost lăsată ore în șir pe holurile unității de primiri urgențe după ce a ajuns la spitalul Județean Constanța în urma unui infarct miocardic acut. Rudele îi acuză pe doctori de nepăsare. Pacienta a fost transportată cu o aeronavă la Spitalul Militar din București în stare foarte gravă.

“Doamna respectivă a venit cu o simptomatologie nespecifică de infarct. Ea prezenta dureri abdominabile și scaune diareice, simptomatologie care a debutat cu 20 de ore în urmă, atunci când a avut loc debutul infarctului. După ce a fost văzută și investigată, în timpii care sunt operativi pentru unitatea de urgențe și s-a constatat că este infarct, s-a luat legătura cu spitalul de specialitate din București”, ne-a declarat dr. Dănuț Căpățînă, manager Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Medicii constănțeni consideră că de vină este chiar pacienta care s-a prezentat prea târziu la spital. Ei sunt contrariați de faptul că atunci când a fost trimisă către București, rudele femeii erau chiar mulțumite de modul în care doctorii au acționat.

“Când a plecat de aici, familia chiar i-a mulțumit pentru promptitudine doctoriței de pe secție. Noi ne-am uitat pe foi și pe timpii de răspuns și totul s-a făcut ca la carte, conform protocoalelor. Ceea ce s-a afirmat la București și cu care suntem de acord, este că pacienta s-a prezentat la spital foarte târziu și au apărut leziuni ireversibile”, ne-a mai spus dr.Dănuț Căpățînă, manager SCJU Constanța.

Următoarele ore sunt decisive pentru salvarea vieții femeii. Medicii din Constanţa spun că nu s-au mai confruntat cu un caz de infarct care să aibă astfel de simptome.

Redactor: Bogdan Bolojan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *