Infractori, arestați preventiv. Motivul? Au jefuit 40 de locuințe

  •  
  •  
  •  
  •  

Gruparea era compusă din 9 indivizi care însă nu comiteau furturile ei înșiși. Trimiteau la înaintare minori, care nu răspund penal. Majorii se ocupau doar să le dea ponturile, să le țină de șase și să vândă mai apoi prada.

„A fost creat un prejudiciu de aproximativ 265 de mii de lei, acesta fiind recuperat în proporție de 15%. Patru persoane au fost reținute inițial pe bază de ordonanțe, judecătorul de drepturi și libertăți dispunând arestarea preventivă a celor patru pentru 30 de zile. În cauză, sunt cercetați în stare de arest preventiv și doi minori și alte trei persoane arestate deja în alte cauze”, a declarat Bogdan Păduraru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.

Anchetatorii spun că hoții au comis cel puțin 40 de spargeri. De regulă, foloseau cea mai simplă metodă. Preferau casele sau apartamentele situate la parterul blocurilor.

Forțau o fereastră, iar cei care intrau în locuință erau minorii. Furau tot ce era de valoare și la îndemână: de la bani și bijuterii la telefoane mobile. Cel mai mic dintre hoți abia a împlinit 11 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *