vineri, 14 august 2020
Acasă > Social > INHGA: Debitul Dunării la intrarea în România, în scădere până la 9.500

INHGA: Debitul Dunării la intrarea în România, în scădere până la 9.500

Debitul Dunării la intrarea în România, secţiunea Baziaş, va fi în scădere, până la valoarea de 9.500 de metri cubi pe secundă, dar se menţine peste media multianuală de 6.400 de metri pe secundă, arată prognoza Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor pentru intervalul 18 iunie, ora 07.00 – 25 iunie, ora 07.00.

În aval de Porţile de Fier, debitele vor fi, în prima parte a intervalului, în scădere pe sectorul Gruia-Bechet şi în creştere pe sectorul Corabia-Tulcea, iar în a doua parte a intervalului vor fi în scădere pe sectorul Gruia-Zimnicea şi în creştere pe sectorul Giurgiu-Tulcea.

Nivelul apei se va situa peste Cotele de atenţie pe sectoarele Gruia-Calafat şi Corabia-Zimnicea şi la staţia hidrometrică Isaccea pe toată durata intervalului de prognoză, iar în a doua parte a intervalului pe sectorul Cernavodă-Hârşova, la Bechet şi la Tulcea.

În primele două zile ale intervalului, la staţia hidrometrică Bechet, nivelurile se vor situa cu 3-5 centimetri peste Cota de inundaţie.

Sursa: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *