duminică, 20 septembrie 2020
Acasă > Educatie > Înscrierile la Universitatea Ovidius, un adevărat succes!

Înscrierile la Universitatea Ovidius, un adevărat succes!

Sesiunea de admitere la facultăţile Universității Ovidius s-a încheiat. Însă, potrivit conducerii, deşi mai puţini abolvenţi de liceu au promovat anul acesta bacalaureatul, numărul  candidaților înmatriculați a fost aproximativ acelaşi cu cel de anul trecut. Astfel, rectorul Dănuț Epure consideră sesiunea 2012-2013 un adevărat succes, mai ales că totalul celor care au ales să urmeze cursurile din cadrul Universității Ovidius s-a ridicat la 2835 de studenți.

 În sesiunea de admitere de anul acesta, față de cea din 2011, a crescut cu 52,38% numărul de candidați înmatriculați la Facultatea de Fizică, Chimie, Electronică și Tehnologia Petrolului, cu 16,10% la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, cu 13,46 % la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole. Pe de altă parte, față de sesiunea de admitere de anul trecut, a scăzut numărul celor care au optat pentru Facultatea de Drept cu 28,02 procente. Un interes scăzut a fost şi pentru Matematică – Informatică şi Facultatea de Arte. Printre specializările cu cei mai puțini candidați înmatriculați se numără Fizică, Sociologie, Poliție locală. Pentru sesiunea din septembrie conducerea preconizează că se vor înscrie alte câteva sute de elevi, îndeosei din rîndul celor care nu au promovat prima sesiune a examenului.

 A doua sesiune de admitere se va desfăsura în intervalul 10-16 septembrie, când se vor face înscrierile la facultăţile care au probă de concurs, iar între 10 şi 18 septembrie, la facultăţile care au concurs pe bază de dosar. Între 17 şi 18 septembrie se vor susţine probele de concurs, urmând ca în perioada 19-20 septembrie să se afişeze rezultatele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *