joi, 24 septembrie 2020
Acasă > Social > Inscrierile pentru SCOALA BONELOR se apropie de final

Inscrierile pentru SCOALA BONELOR se apropie de final

Proiectul Scoala bonelor, implementat de Fundatia Romanian Angel, a fost demarat in Navodari  incepand cu data de 20 iunie 2012, cand au inceput inscrierile pentru cursurile de calificare in ocupatia de babby-sitter. Pana in prezent, pe cele 16 locuri disponibile s-au inscris 10 persoane.

Femeile somere sau fara ocupatie din orasul Navodari si localitatile invecinate, care au  aptitudini si vocatie in domeniul ingrijirii copiilor,  sunt asteptate sa se inscrie la cursurile din cadrul proiectului Scoala Bonelor,pentru ocuparea celor  6  locuri ramase libere. Cursurile  sunt gratuite, acreditate, iar diploma obtinuta la examenul  final este recunoscuta  in toate tarile Uniunii Europene.  Primirea  dosarelor de inscriere se face pana la data de 10 august  2012, la sediul Directiei de Asistenta Sociala Navcdari, str. Sanatatii, nr. 3, tel. 0241760822.

In cadrul cursurilor, participantele invata despre dezvoltarea fizica a copilului, disciplinarea pozitiva, gestionarea emotiilor copilului, gestionarea situatiilor de criza , dar si despre alimentatia adecvata varstelor copilului, rolul jocului in dezvoltarea acestuia si – foarte important pentru o baby–sitter profesionista – tehnicile de prim ajutor.

Criteriile de selectie, pentru inscrierea la cursurile de calificare in ocupatia de baby-sitter, care trebuie indeplinite cumulativ, sunt:

–          varsta cuprinsa intre 18 si 64 ani ;

–          starea de sanatate fizica si psihica  o face apta pentru ingrijirea si supravegherea copiilor

–          nu a suferit o condamnare pentru care s-a pronuntat o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva;

–          nu a fost decazuta din drepturile parintesti sau nu i-au fost interzise drepturile parintesti;

–          nu are loc de munca, nu realizeaza  venituri dintr-o activitate economica sau sociala, in baza unui contract de munca independent ( pe cont propriu)

–          a  absolvit 8 clase.

Documentele necesare inscrierii :

a )dosar

b) formular de inscriere la curs ( se poate descarca de pe www.scoalabonelor.ro) sau va fi pus la dispozitie  la locul de depunere a dosarului)

c  )BI/CI – original si copie

d )certificat de casatorie ,dupa caz – original si copie

e )act de studii ( pentru ultima forma de invatamant absolvita) original si copie

f)dupa caz, unul din documentele:

– copie dupa talonul de pensie

– adeverinta de somer sau carnet de evidenta a somerului)

– adeverinta de la primarie pentru persoanele care beneficiaza de venitul minim garantat

– adeverinta de la adminstratia financiara ca nu realizeaza venituri

– adeverinta de elev  sau student.

g)  adeverinta medicala eliberata de medicul de familie cu precizarea “clinic sanatos; nu se afla  in evidenta cu boli  infecto – contagioase  in evolutie”

h) aviz psihologic pentru participarea la cursul de calificare in ocupatia de baby sitter (evaluarea psihologica se va realiza gratuit ,dupa verificarea dosarului cu documentele mentionate mai sus )

Candidatele care vor obtine aviz favorabil in urma evaluarii psihologice vor fi anuntate pentru a se prezenta  la curs.

Mentionam faptul ca acest curs este atractiv, accesibil, interactiv si informatia este livrata cursantelor dupa metode moderne de formare, utilizand un manual al bonei, DVD  cu filme educative, etc.                                                

Mult    succes     participantelor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *