Inspecţia Muncii: Acţiune de control în toate unităţile de prelucrare a ţiţeiului din ţară

  •  
  •  
  •  
  •  
Inspectia Muncii va initia, incepand cu data de 29 august 2016, o actiune de control in toate unitatile de prelucrare a titeiului din tara, a declarat, Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.
Potrivit acestuia verificarea ar putea dura doua saptamani si va viza controlul relatiilor de munca si al securitatii si sanatatii la locul de munca. Inspectia Muncii a decis sa desfasoare actiunea de control in urma accidentului grav de la Petromidia pentru a preveni asemenea cazuri.

Conform unui comunicat al institutiei, Inspectia Muncii a demarat o ancheta pentru a stabili cauzele incendiului de luni de la rafinaria Petromidia Navodari. Conducerea Inspectiei Muncii a instituit o comisie, din care fac parte inspectori de specialitate, care vor verifica daca au fost incalcate reglementarile legale, vor stabili cine poarta raspunderea pentru producerea accidentului, masurile care se impun in vederea prevenirii altor situatii similare si, de asemenea, au sarcina de a determina caracterul accidentului, in conformitate cu prevederile Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006, aprobate prin H.G. nr. 1425/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.

Procurorii din Constanta au deschis dosar penal avand ca obiect incendiul produs la inceputul saptamanii trecute la Rafinaria Petromidia Navodari, soldat cu un mort si trei raniti.

 

Cercetarile sunt efectuate sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa, ucidere din culpa, neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca si nerespectarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca, se arata intr-un comunicat al PICCJ .

Sursa: ordineazilei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *