Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Academia Navală, parteneri în susținerea învățământului universitar

Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Academia Navală Mircea cel Bătrân  au devenit  parteneri educaționali în susținerea învățământului universitar

Pentru a pune bazele unor activități viitoare în comun s-a semnat, miercuri 22 martie 2023, un protocol de colaborare între Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Academia Navală Mircea cel Bătrân, Constanța, de către inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai, și comandantul (rectorul) Academiei, contraamiral de flotilă conf. univ. dr. ing. Toma Alecu.

Protocolul stabilește mai multe obiective și modalități concrete de acțiune, cum ar fi promovarea învățământului universitar din domeniul științelor inginerești, în special a ramurii care pregătește studenți în discipline specifice marinei militare și civile, dar și pentru industria portuară, acțiune care poate construi o punte educațională firească între învățământul preuniversitar și cel superior.

Un prim pas în acest sens a fost vizitarea de către membrii delegației Inspectoratului Școlar Județean Constanța a campusului universitar, laboratoarelor de pregătire practică, simulatoarelor și bazei sportive. Vizita a scos în evidență faptul că facilitățile puse la dispoziția studenților împreună cu determinarea și experiența cadrelor didactice asigură garanția unei pregătiri profesionale de excepție.

„Prin colaborarea cu Academia Navală Mircea cel Bătrân ne propunem să derulăm activități comune de valorificare a potențialului tinerilor dobrogeni și, implicit, de promovare a unei oferte educaționale de calitate pusă la dispoziție de partenerii noștri; un prim pas îl facem cu ocazia evenimentului „Ziua Porților Deschise” de la Academia Navală Mircea cel Bătrân – planificat a avea loc sâmbătă 1 aprilie 2023, între orele 9.00 și 14.00 – eveniment cu prilejul căruia elevii, profesorii și locuitorii Constanței vor avea oportunitatea de a se întâlni cu studenții și profesorii Academiei și de a putea vedea un campus universitar și o bază materială impresionante. Am convingerea că elevii din județul Constanța vor cunoaște standardele ridicate ale învățământului universitar constănțean care, astfel, va deveni opțiunea lor pentru continuarea parcursului educațional.”, a declarat inspectorul școlar general, prof Sorin Mihai.

Sursa: ISJ Constanta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *