vineri, 28 februarie 2020
Acasă > Educatie > Inspectorii școlari din țară s-au întâlnit la Constanța

Inspectorii școlari din țară s-au întâlnit la Constanța

În perioada 5-7 septembrie a.c.,  Inspectoratul Școlar Județean Constanța a organizat, pentru al doilea an consecutiv, Consfătuirile naționale ale inspectorilor școlari pentru limba și literatura română, coordonate de  inspectorii generali din Ministerul Educației Naționale, prof. dr. Anca-Denisa Petrache și prof. dr. Mina-Maria Rusu.

La deschiderea lucrărilor a participat prof. univ. dr. Ecaterina Andronescu și  prof. dr.  Răducu Popescu, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

“În cuvântul său,  prof. univ. dr.  Ecaterina Andronescu a punctat aspecte legate de învățământul preuniversitar și de disciplina Limba și literatura română, printre care: menținerea titulaturii actuale a disciplinei Limba și literatura română – în defavoarea tendinței de a fi înlocuită cu cea de Limbă și comunicare; implicarea profesorilor de limba română în elaborarea subiectelor pentru examenele naționale; selectarea, pentru introducerea în noile programe și manuale școlare, a unor autori și texte care să reflecte ierarhia valorilor naționale; redefinirea cursurilor de formare profesională a cadrelor didactice, cu accent pe principiile didactice și metodica disciplinei; apropierea familiei de școală, pentru formarea unei viziuni și atitudini comune față de performanțele copiilor”, se arată într-un comunicat de presă.
La rândul său, inspectorul școlar general, prof. dr.  Răducu Popescu,  a urat bun-venit celor 46 de inspectori școlari din întreaga țară, dorindu-le ca lucrările să fie fructuoase și să  se bucure de  farmecul primelor zile de toamnă la malul mării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *