Instruire a militarilor din Forțele pentru Operații Speciale Române

Luni a avut loc una dintre cele mai complexe activități de instruire a militarilor din Forțele pentru Operații Speciale Române, la bordul puitorului de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”.

Operatorii din Forțele Navale pentru Operații Speciale Române, în comun cu operatori din Statele Unite ale Americii și din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, au desfășurat o secvență de acțiune directă asupra unei nave țintă aflată în mișcare, reprezentată de puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, în cadrul exercițiului Trojan Footprint 22.

Exercițiul Trojan Footprint 22 este planificat și coordonat de Comandamentul Statelor Unite pentru Operaţii Speciale în Europa (SOCEUR) și  oferă unităților implicate ocazia de a testa şi demonstra tactici, tehnici şi proceduri de tip „multi-domain” ce implică seturi de competenţe profesionale caracteristice militarilor din Forţele pentru Operații Speciale terestre, aeriene şi navale.

Trojan Footprint 22 se desfășoară simultan în Bulgaria, Croația, Estonia, Georgia, Germania, Grecia, Letonia, Lituania, Muntenegru, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria și România.

Sursa: Comandamentul Flotei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.