marți, 22 septembrie 2020
Acasă > Externe > Inundaţii în India: 120 de morţi, mii de persoane izolate

Inundaţii în India: 120 de morţi, mii de persoane izolate

Elicoptere militare au aruncat pachete cu alimente pentru mii de persoane izolate din cauza inundaţiilor în nordul Indiei, unde cel puţin 120 de persoane şi-au pierdut viaţa de la sfârşitul săptămânii trecute, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP.

De la sosirea musonului în nordul ţării, cu două săptămâni înainte de data obişnuită, în statele Uttarakhand şi Himachal Pradesh s-au înregistrat precipitaţii de trei ori mai abundente decât limita normală din această perioadă a anului.

‘Cel puţin 110 persoane au murit. Guvernul statului şi armata încearcă să vină în ajutorul a mii de turişti blocaţi în apropiere de locurile inundate şi de locurile sfinte hinduse’, a declarat Jaspal Arya, ministrul Salvării din Uttarakhand.

Autorităţile au anulat pelerinajele, numeroase în Uttarakhand, numit ‘statul zeilor’, ca urmare a numărului mare de temple şi a locurilor de pelerinaj. Porţiuni din templul Kedarnath au fost acoperite de noroi marţi şi aproximativ 10.000 de pelerini au fost izolaţi în apropiere.

Ploile violente ale musonului au început sâmbătă în această regiune din nord şi aproximativ 40 de corturi de asistenţă au fost de atunci montate pentru adăpostirea turiştilor, pelerinilor şi a locuitorilor. Potrivit secretarului de stat, Subash Kumar, 21 de poduri s-au prăbuşit, izolând mai multe sate. În statul Himachal Pradesh, statul vecin, inundaţiile au distrus peste 500 de case şi cel puţin 10 persoane au murit în urma alunecărilor de teren.

Sursa: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *