vineri, 7 august 2020
Acasă > Externe > Inundaţii şi pene de electricitate în Franţa, în urma furtunilor violente

Inundaţii şi pene de electricitate în Franţa, în urma furtunilor violente

Furtunile violente care afectează de vineri seara sud-vestul şi nordul Franţei au provocat inundaţii, pene de curent electric şi importante perturbări ale traficului feroviar, într-un moment în care numeroase persoane ar urma să plece sâmbătă în vacanţă.

Sâmbătă dimineaţă, aproximativ 144.000 de gospodării nu aveau curent electric în toată Franţa, potrivit companiei ERDF, care a trimis pe teren peste 500 de tehnicieni.

Un val de furtuni a traversat Franţa, din sud-vest până la frontiera cu Belgia, în cursul nopţii, iar un alt val este aşteptat în cursul după-amiezii, potrivit Météo France.

În Gironde (sud-vest), o septuagenară a fost grav rănită la Pauillac după ce clopotniţa din oraş s-a prăbuşit peste casa ei. În acest departament, deosebit de afectat, pompierii au avut peste 1.000 de intervenţii, în special din cauza căderii copacilor şi cablurilor pe drumurile publice şi din cauza locuinţelor inundate şi a scurtcircuitelor.

Între Paris şi Bordeaux, mai multe TGV-uri erau “reţinute” în gară sâmbătă dimineaţa, ziua plecărilor masive în vacanţă. Alte trenuri ar urma să înregistreze până la patru ore întârziere, pe ambele sensuri, potrivit Societăţii naţionale a căilor ferate (SNCF).

Aproximativ 30 de agenţi lucrau pe căile ferate pentru înlătura copacii sau crengile care au avariat cablurile electrice, a declarat SNCF. Sunt unele locuri unde “este un copac la fiecare 200 de metri”, a declarat un purtător de cuvânt.

Străzile din centrul oraşului Bordeaux au fost brusc acoperite, vineri seara, după ora 23.00 (24.00 ora României), cu câţiva centimetri de apă, iar mai multe cartiere din oraş nu aveau curent electric şi acces la reţeaua telefonică sâmbătă dimineaţa. Mai mulţi copaci erau căzuţi peste maşini, ca dovadă a vitezei rafalelor de vânt.

Peste 600 de turişti au fost evacuaţi din două campinguri din regiune.

Pagubele provocate reţelei rutiere, ce urmează să fie evaluate, par suficient de importante pentru a complica circulaţia în această zi în care ar urma să fie apogeul plecărilor în vacanţă.

Sursa: Mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *