Acasă > Educatie > Învăţământul din județul Ialomița, la limita dintre promovare şi eşec la examenele naţionale

Învăţământul din județul Ialomița, la limita dintre promovare şi eşec la examenele naţionale

Rezultatele recente ale simulărilor din județul Ialomița, sunt într-un cuvânt ”dezastruoase”. Majoritatea elevilor de liceu se situează sub pragul minim de promovare, în timp ce absolvenţii de clasa a opta abia reuşesc să treacă cu două procente peste jumătatea promovată. Nici rezultatele la învăţătură pe primul semestru nu se află la un nivel satisfăcător. Din această cauză, părinţii sunt sfătuiţi de cadrele didactice să treacă mai des pe la şcoală şi să discute mai mult cu profesorii de la clasă. Inspectorul general şcolar Ialomița, Ileana Condruţ, precizează că primul semestru stă sub semnul absenţelor.

”Mi se pare îngrijorător, faptul că numărul absențelor a crescut, raportate la semestrul I de anul trecut, ceea ce înseamnă și aici avem o problemă. Îi rog din nou pe părinți, ca de fiecare dată să vină la școală și să vadă ce se întâmpla cu copiilor lor și mai ales care este situația lor la învățătură. Le rog și pe cadrele didactice să țină în permanență legătura cu familia, pentru că este posibil ca părinții să creadă că acești copii pleacă de acasă pentru a ajunge la școală, în nu mai ajung, iar destinația lor este de fapt alta”, a declarat inspectorul general școlar Ileana Condruţ, ISJ Ialomița.

Atât părinții, cât și elevii trebuie să știe că pot solicita gratuit un program de meditaţii în cadrul şcolii unde învaţă, în afara orelor de curs şi fără implicaţii materiale.

Redactor: Denisa Stoenescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *