marți, 22 septembrie 2020
Acasă > Social > Investiții noi la Tulcea

Investiții noi la Tulcea

În următoarele zile, o nouă investiție își va deschide lucrările de execuție – „Moderni­za­rea sistemului de alimentare cu apă al localității Rachelu din comuna Luncavița”. Se pare că acest proiect era o necesitate pentru locuitorii comunei și asta pentru că distribuirea apei potabile în comună funcționează în regim permanent indiferent de condițiile climatice, încă din anul 2006.

„Investiția presupune modernizarea sistemului, prin înlocuirea conductelor vechi, pe o distanță de 3.643 metri și construirea a 14 cămine de vane, 7 cămine de aerisire și 13 cămine de golire, în așa fel încât apa să ajungă în condițiile cele mai sigure către toți locuitorii din Rachelu. Mai mult decât atât, noile cămine vor eficientiza intervențiile pentru reparațiile curente, în sensul că sistarea apei în cazuri de avarii se va realiza doar pe distanțe scurte”, a declarat primarul comunei Luncavița, Ștefan Ilie.

Finanțarea se face din bugetul comunei prin colectarea taxelor și impozitelor locale, dar și din contractele de concesiune. De asemenea, un sprijin finan­ciar considerabil a fost oferit și de Consiliul Județean Tulcea.

„Mulțumim cetățenilor comunei pentru înaltul spirit dovedit la edificarea investițiilor publice prin plata impozitelor și taxelor locale! Mulțumim instituțiilor care ne-au sprijinit în eliberarea la timp a avizelor, autorităților locale și președintelui Horia Teodorescu, tuturor celor care susțin și promovează proiectele comunei Luncavița, ca parte integrantă a județului Tulcea!”, a adăugat primarul.

Valoarea totală a proiectului este de 253.757 lei, din care 217.000 Lei, vor fi alocați pentru construcții și montaj.

Redactor. Denisa Stoenescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *