luni, 21 septembrie 2020
Acasă > Politica > Iohannis a promulgat legea care interzice fumatul în spațiile publice închise

Iohannis a promulgat legea care interzice fumatul în spațiile publice închise

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care prevede interzicerea fumatului în spațiile publice închise.

Conform legii, hotărârea se aplică la 45 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial. Asta înseamnă că, dacă legea va fi publicată tot vineri, la mijlocul lunii martie nu se va mai fuma în niciun spațiu public închis.

“Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 29 ianuarie a.c., decretul pentru promulgarea Legii privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr.349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, prin introducerea unor măsuri care au ca scop interzicerea totală a fumatului în toate spaţiile închise şi acoperite de folosinţă colectivă, dar şi în incinta instituţiilor academice şi de educaţie sau în alte spaţii. De asemenea, este extinsă categoria faptelor care constituie contravenţii şi se propune majorarea cuantumului minim al amenzilor contravenţionale. Astfel, este interzis complet fumatul în toate spaţiile publice închise, în spaţiile de la locul de muncă, în locurile de joacă pentru copii, unităţi sanitare, precum şi cele de învăţământ.

Sursa: b1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *