Acasă > Politica > Ion Diniță a scăpat de arest

Ion Diniță a scăpat de arest

Deputatul PC Ion Diniță, cercetat pentru fapte de corupție, nu va fi deocamdată arestat, deoarece numărul necesar de voturi nu a fost întrunit, transmite Agerpres.

Vicepreședintele Comisiei juridice a Camerei Deputaților Ciprian Nica a declarat marți că nu a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru aprobarea în acest for a cererii DNA de încuviințare a arestării preventive a deputatului PC Ion Diniță. Numai plenul va fi cel care va lua o decizie finală în acest sens, a mai afirmat Ciprian Nica, citat de Agerpres.

“Comisia juridică a fost sesizată de Biroul permanent cu scrisoarea adresată Parlamentului cu privire la cererea de încuviințare a arestării preventive a deputatului Ion Diniță. Această hotărâre trebuie să se ia cu jumătate plus unu, cu votul majorității membrilor comisiei, prin urmare, din totalul de 26 trebuiau să fie 14 voturi pentru. S-a votat după cum urmează: 9 voturi pentru arestarea preventivă, 13 împotrivă și un vot a fost anulat. Prin urmare, Comisia juridică va întocmi un raport către Biroul permanent în care va spune că nu a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru arestarea preventivă a domnului Diniță. Plenul este suveran să decidă dacă va încuviința arestarea preventivă sau nu”, a spus Ciprian Nica.

Procurorii DNA îl acuză pe Ion Diniță de săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și complicitate la abuz în serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *