Acasă > Eveniment > Ion Minca si-a luat in primire functia de viceprimar cu executorul judecatoresc, dar nu a primit stampila institutiei

Ion Minca si-a luat in primire functia de viceprimar cu executorul judecatoresc, dar nu a primit stampila institutiei

Ion Minca si-a luat in primire functia de viceprimar cu executorul judecatoresc, dar nu a primit stampila institutiei. Sorin Andrei asteapta decizia de validare a hotararii de CL prin care a fost ales viceprimar in sedinta de indata. Claudiu Tusac, primarul eliberat din functie: „Daca pierd procesul imi dau demisia din toate functiile si nici nu mai candidez! La fel sa faca si prefectul!”

Haosul din administratia municipala Mangalia se simte cel mai mult in randul cetatenilor, mai ales a celor racordati la sistemul centralizat de distribuire a energiei termice. Oamenii nu primesc caldura in aceasta perioada decat dupa un program stabilit de conducerea societatii furnizoare. Conflictul administrativ pare ca nu va lua sfarsit in perioada imediat urmatoare, pentru ca instanta constanteana a admis cererea prefectului Claudiu Palaz de stramutare a procesului privind eliberarea din functie a primarului ales, Mihai Claudiu Tusac. Data judecarii este 19 ianuarie 2012, insa acest termen nu inseamna si o decizie a instantei de judecata in ceea ce priveste acest caz, asa incat, in acest moment, nu se cunoaste cu exactitate cine conduce primaria. Prefectul Palaz a revocat hotararea de numire in functia de viceprimar a lui Constantin Filimon, l-a repus pe aceasta functie pe conservatorul Ion Minca, insa Consiliul Local l-a numit pe aceeasi functie pe liberalul Sorin Andrei.

Ieri, Ion Minca a venit de dimineata la Primarie, cu ordinul prefectului si cu intentia sa-si preia atributiile. Dupa lungi discutii si negocieri cu agentii de paza, Minca a reusit sa intre in sediul Primariei. Insotit de un executor judecatoresc, consilierul local nu a obtinut insa acces la informatiile din institutie si nici stampila administratiei nu a primit-o. „Este un document legal pe care il detin eu si niciunul dintre ceilalti doi colegi consilieri despre care se discuta ca ar fi viceprimari”, a declarat Ion Minca.

Rand pe rand, alesii locali au venit la Primarie si au discutat, pe grupuri, despre ce posibilitati au sa fie in echipa de conducere a institutiei. Astfel, PDL si PC par sa faca echipa pentru sustinerea lui Minca, dovada fiind si prezenta in preajma conservatorului a pedelistului Paul Foleanu. De partea cealalta stau social democratii si liberalii, pana nu demult in tabere diferite, daca tinem cont ca Sorin Andrei a ales demisia din functia de viceprimar, sustinand de fiecare data ca nu poate lucra in echipa lui Tusac.

De cealalta parte, Claudiu Tusac a organizat o conferinta de presa intr-un restaurant din municipiu. Edilul a amintit primul proces, modul cum acesta a fost castigat, proiectele pe care municipalitatea le are. De asemenea, Tusac si-a justificat si prezenta in institutie dupa eliberarea din functie: „Am venit la Primarie la rugamintea colegilor, a consilierilor; sa le mai dau cateva sfaturi despre activitate, despre proiecte. (…) Nu ma bat pe scaunul de primar! Imi doresc ca cetatenii sa nu mai sufere. Daca pierd procesul, imi dau demisia din toate functiile si nici nu mai candidez! La fel sa faca si prefectul!”. Mai mult, fostul edil a cerut public ca premierul Emil Boc si presedintele Traian Basescu sa ia „o masura imediata asupra acestui prefect (Claudiu Palaz n.r.) care incalca legea”.

In Primarie, presa are acces doar cu politia

Doi dintre agentii de paza – angajati ai unei firme private si nu de la Politia Locala – au interzis jurnalistilor sa intre in cladirea Primariei Mangalia, o institutie publica in care orice cetatean are acces. Cei doi au insistat sa spuna ca asa li s-a spus sa actioneze. Intrebati cine a dispus aceasta masura, agentii au spus – „De conducere”. S-au balbait insa cand au fost chestionati sa spuna cine este in conducere. Tocmai din acest motiv a fost chemata si politia, in scurt timp venind chiar seful Politiei Mangalia, Nicolae Pescaru. Doar asa, jurnalistii au putut intra in holul institutiei.

Sursa: www.observator.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *