sâmbătă, ianuarie 18, 2020
Acasă > Ultima ora > IPP vrea dezbatere electorală publică în 29 octombrie

IPP vrea dezbatere electorală publică în 29 octombrie

Institutul pentru Politici Publice face apel la prezidențiabili să vină la dezbatere în primul tur al alegerilor prezidențiale. IPP a fixat data, ora, locul și temele de dezbatere, iar acum mai este nevoie doar de acceptul candidaților.

Victor Ponta, Klaus Iohannis, Elena Udrea sau Monica Macovei au făcut apel public către ceilalți candidați să vină la dezbateri. Victor Ponta chiar a trimis o scrisoare tuturor candidaților la prezidențiale, în care îi provoca la dezbateri. Elena Udrea l-a provocat pe Klaus Iohannis să vină la dezbateri.

”Institutul pentru Politici Publice (IPP) – singura organizație neguvernamentală din România care a avut experiența organizării dezbaterilor electorale la cel mai înalt nivel între candidații la Președinție și beneficiind de o credibilitate și obiectivitate recunoscute atât de mediul politic intern, cât și de cel internațional prin misiunile diplomatice – a lansat public invitația de participare la o dezbatere electorală înainte de primul tur de scrutin al alegerilor prezidenațiale 2014, adresată principalilor candidați, după un format utilizat în campaniile din democrațiile consolidate, cu următoarele detalii.

Ziua, ora și locația dezbaterii:

Miercuri 29 octombrie, 19.00

Palatul Parlamentului – propunere

Candidații invitați:

6 candidați (în ordinea intenției de vot din sondaje): Victor Ponta, Klaus Iohannis, Elena Udrea, Călin Popescu Tăriceanu, Teodor Meleșcanu și Monica Macovei.

Moderatori:

4 moderatori. IPP a adresat un apel televiziunilor care vor sa transmită dezbaterea să ne contacteze pentru a avea un moderator desemnat de la fiecare din posturi. Fiecare moderator va modera o secțiune.

Format:

4 secțiuni tematice de 30 de minute (5min/candidat)

1 secțiune cu întrebări de la public/societate civilă 30 min

1 secțiune finală de mesaje libere 30 minute

19:00 – 20:00 – 2 secțiuni

pauză 10 min

20:10 – 21:10 – 2 secțiuni

pauză 10 min

21:20 – 22:20 – 2 secțiuni

Organizator:

Institutul pentru Politici Publice (IPP)

Institutul pentru Politici Publice susține importanța informării alegătorilor cu privire la viziunea candidaților în ce privește securitatea, politica externă și stabilitatea politică și economică a României în următorii 5 ani și, în acest context, face toate eforturile de a determina principalii candidați să nu se eschiveze de a participa în confruntări electorale, mai ales când acestea se vor organiza într-un format eficient pentru ca alegătorii să poată extrage informațiile necesare pentru un vot avizat în alegerile prezidențiale 2014. Decizia IPP de a lansa această invitație ține cont de faptul că, până în prezent, nu se prefigurează a se organiza o asemenea confruntare electorală desfășurată în semn de respect pentru dreptul alegătorilor de a beneficia de toate informațiile înainte de a se prezenta la urne. Amintim că dezbaterile pentru alegerile prezidențiale organizate de IPP în anul 2009 au avut fiecare audiențe de aproape 5.000.000 de alegători”, se arată în comunicatul IPP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *