Wednesday, 21 November 2018
Acasă > Social > Istoricul Zoe Petre a încetat astăzi din viață

Istoricul Zoe Petre a încetat astăzi din viață

Fostul consilier prezidenţial Zoe Petre a murit astăzi la vârsta de 77 de ani.

“În această dimineață a plecat dintre noi doamna Zoe Petre, Profesorul nostru admirat și iubit. Despre ceea ce a însemnat pentru noi, despre darurile spirituale pe care le-am primit de la ea ca studenți și colegi vom depune mărturie, cu recunoștință și emoție, întotdeauna. Sit Tibi Terra Levis”, a transmis Departamentul de Istorie antică, Arheologie, Istoria Artei.

Zoe Petre se afla de câteva zile la Spitalul Elias din Capitală, fiind internată pe secţia de Terapie Intensivă, în urma unui atac cerebral.

Istoricul, publicistul și omul politic Zoe Petre s-a născut la 23 august 1940, în București.

A absolvit Facultatea de Istorie din București, specialitatea Istorie antică și arheologie.

În 1978, a obținut titlul științific de Doctor în istorie, cu teza “Formarea ideologiei democratice în Grecia antică”.

A fost Șef al Catedrei de Istorie Antică și Arheologie a Facultății de Istorie, decan al Facultății de Istorie a Universității din București (1990-1996) și director al Școlii Doctorale de Istorie a aceleiași universități (2005-2010).

La 1 decembrie 1996, Zoe Petre a fost numită în funcția de consilier prezidențial pe probleme de politică internă și externă al președintelui Emil Constantinescu și coordonator al Departamentului de Politici Publice al Președinției României.

A ocupat acest post până la data de 21 decembrie 2000.

În anul 2003 a devinit membru fondator şi vicepreşedinte al partidului “Acţiunea Populară”, fondat de către fostul preşedinte al României Emil Constantinescu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.