marți, 22 septembrie 2020
Acasă > Social > Jandarmii constănțeni asigură ordinea la festivitățile dedicate Zilei Marinei Române

Jandarmii constănțeni asigură ordinea la festivitățile dedicate Zilei Marinei Române

Jandarmii constănțeni vor acționa pentru asigurarea unei climat de siguranță în perioada minivacanței de Sf. Maria.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța anunță că peste 100 de de jandarmi, în cooperare cu lucrători din cadrul I.P.J. Constanța și I.S.U. Constanța, vor fi prezenți la o serie de evenimente publice organizate la malul mării.

Astfel, luni, 14 august, începând cu ora 08.30, jandarmii constănțeni se vor afla în zona monumentului ‘Crucea Marinarilor’ situat pe faleza Cazinoului din Constanța, pentru a veghea la desfășurarea în condiții de siguranță a ceremonialului militar și religios organizat cu ocazia ,,Zilei Marinei Române’.

De asemenea, în perioada 13-15 august, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța vor asigura măsurile de ordine publică și protecția persoanelor care vor participa la activitățile organizate cu ocazia ,,Zilei Marinei Române’ în municipiul Mangalia (spectacole de muzică de fanfară, ceremonial militar și religios la Monumentul Marinarului Erou, exerciții demonstrative, concursuri marinărești, expoziție de tehnică, precum și retragerea cu torțe).

În plus, în perioada minivacanței prilejuită de sărbătoarea Marinei Române peste 130 de jandarmi vor acționa zilnic pentru asigurarea pazei și protecției instituționale la cele 32 de obiective din competență.

”Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a acestor evenimente, recomandăm participanților următoarele:

— adoptarea unui comportament decent, în conformitate cu normele de conviețuire socială;

— respectarea indicațiilor organizatorilor și ale forțelor de ordine;

— evitarea implicării în conflicte de orice natură;

— acordarea unei atenții deosebite bunurilor și obiectelor personale;

— evitarea purtării la vedere a obiectelor de valoare ce pot atrage atenția;

— să nu participe la evenimente sub influența băuturilor alcoolice, să nu aibă asupra lor băuturi alcoolice, arme de orice fel, materii expolzive, substanțe iritant lacrimogene sau cu efect paralizant;

— acordarea unei atenții sporite copiilor care se pot pierde cu ușurință în locurile aglomerate;

— să nu ezite să solicite sprijinul autorităților prin apelarea Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență — 112 sau să sesizeze cea mai apropiată patrulă, atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârșirea unor astfel de fapte”, menționează Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *