Acasă > Eveniment > Jandarmii vor cinsti drapelul național

Jandarmii vor cinsti drapelul național

Cu ocazia zilei de 26 Iunie, Ziua Drapelului Naţional, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa şi Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanţa se organizează, în perioada 25-26 iunie a.c, o serie de activităţi menite să marcheze acest moment important pentru istoria românilor.

Miercuri, 25.06.2014, drapelele arborate în cele două unităţi de jandarmi din municipiul Constanţa, vor fi coborâte de pe catarg şi depuse la capela Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa. Preotul militar va oficia  slujba de sfinţire a drapelului, iar cele două drapele vor rămâne în capela unităţii până în dimineaţa zilei următoare.

Joi, 26 iunie, manifestările dedicate acestui eveniment debutează la sediul I.J.J. Constanţa şi G.J.Mb. Tomis cu arborarea Drapelului şi intonarea Imnului de Stat.

Istoricul şi însemnătatea Drapelului Naţional vor face obiectul unui material care va fi  prezentat cadrelor militare şi personalului contractual de la reşedinţele celor două unităţi, dar şi celor din subunităţile subordonate din judeţ.

De asemenea, începând cu ora 10.00, un pluton de jandarmii format din 18 subofiţeri şi comandat de un ofiţer, va  participa şi la ceremonialul militar organizat de autorităţi la nivelul Garnizoanei Constanţa pe faleza din faţa Comandamentului Flotei. Jandarmii constănţeni vor fi prezenţi şi la manifestările organizate în garnizoanele Mangalia şi Medgidia.

Sursă foto: lideruldeopinie.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *