Acasă > Eveniment > Jandarmul constănțean ucis în Afganistan a fost înmormântat ca un erou

Jandarmul constănțean ucis în Afganistan a fost înmormântat ca un erou

Parcă timpul a stat în loc pentru cei care l-au cunoscut pe Cristian Boulean. Cu toții acceptă foarte greu ideea că el a căzut răpus de o explozie puternică în timpul atacului terorist al talibanilor, comis săptămâna trecută la o bază a forțelor aliate din Kabul, Afganistan. Apropiații și-l amintesc energic, activ și plin de viață. Un suflet mare, care a trecut în lumea celor drepți în timpul unei misiuni internaționale care apăra tocmai libertatea.

„A fost un om plin de viață, prieten, camarad…Nu i-a plăcut să fie singur niciodată. A vrut să fie înconjurat de prieteni…asta e…” a spus cu regret Silviu Săvulescu, fost coleg în Jandarmerie.

O mașină a Jandarmeriei a flancat cortegiul funerar, iar preoții au ținut o scurtă slujbă în fața troiței închinate eroilor martiri, din piața Casei de Cultură.

„Pentru mine, tata este sufletul meu, iar eu sunt sufletul lui. Pentru mine, tata este un model în viață, este totul pentru mine. Și sunt sigur că a fost totul pentru toți cei care l-au cunoscut. Cel mai iubitor și mai bun om din lume” a spus Robert Boulean, fiu.

Cristian Paul Boulean a fost jandarm până în 2004. Apoi s-a angajat la o firmă americană de protecţie, care asigură paza complexului logistic din Kabul. Printre misiunile sale erau şi cele de însoţire a oficialilor militari şi civililor americani. Se afla în Afganistan de cinci ani, iar înainte de asta, mai lucrase alţi patru în Irak. Ultima oară când vorbise cu familia a fost chiar cu două zile înainte de tragedie şi anunţase că urma să vină acasă peste o lună de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *