Acasă > Sport > Jesica Pieri, campioană la Mamaia IDU Trophy

Jesica Pieri, campioană la Mamaia IDU Trophy

Timp de o săptămână, Tenis Club IDU Mamaia a găzduit întrecerile celui mai important turneu feminin de tenis găzduit în Europa în această perioadă, Mamaia IDU Trophy, competiție inclusă în calendarul Pro Circuit al Federației Internaționale de Tenis. Finala competiției s-a disputat între două sportive din Italia.

Mamaia IDU Trophy, turneu feminin de tenis dotat cu premii în valoare totală de 25.000 de dolari, și-a desemnat, duminică, învingătoarea celei de-a șasea ediții. Pentru prima oară în istoria turneului, în finală n-a fost angrenată nicio româncă, trofeul revenind italiencei de doar 19 ani, Jesica Pieri, care a dispus de compatrioata sa, Jassmine Paolini, scor 6-3, 6-4, după doar o oră de joc.

Câștigătoarea turneului a intrat în posesia unui cec în valoare de aproape 4000 de euro, dar și a 50 de puncte în clasamentul WTA. Mamaia IDU Trophy 2016 încununează un nou sezon tenisistic de vară reușit la Tenis Club IDU, în care iubitorii sportului alb au putut, pe lângă această competiție de top, să fie martori ai tradiționalelor turnee internaționale pentru juniori și junioare, dar și pentru veterani.

În ceea ce privește turneul feminin, câștigat la edițiile trecute de jucătoare de top ale tenisului românesc, precum Andreea Mitu sau Ana bogdan, și la care, în 2011, participa și iberica Garbine Muguruza, actual nr.3 WTA, organizatorii speră să găsească și alți parteneri, astfel încât să poată crește premiile oferite la 50.000 de dolari, ceea ce ar putea aduce pe zgura de la Mamaia jucătoare chiar și din preajma locului 100 mondial.

La ediția din acest an, cea mai bine clasată jucătoare română a fost câștigătoarea din 2013 și finalistă anul trecut, bucureșteanca Cristina Dinu, care a ajuns până în semifinale, unde a fost eliminată de italianca Jasmine Paolini.

Paul Alexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *