luni, 10 august 2020
Acasă > Social > Joaca de-a spitalul

Joaca de-a spitalul

Locuitorii din Târgu Frumos și din comunele învecinate, nu își vor mai putea efectua nici măcar analizele medicale minime. Și asta pentru că, reînfiinţarea spitalului necesită mai bine de două milioane de euro.

Joaca de-a spitalul, ar putea să lase aproximativ 70 de mii de ieșeni fără asistență medicală. Unitatea a fost desființată în 2011, însă aici au mai rămas câteva aparate și medici care se ocupă de bolnavii care au nevoie de investigații minime. Nu asta este însă problema. Surse din spital, spun că se dorește o reînființare, însă pentru acest lucru este nevoie de o sumă de aproximativ două milioane de euro, dar și de oameni care să își doresc să muncească în domeniul sănătății. Există și medici care au ales să rămână în cadrul spitalului și să lucreze cu aparatura care le-a fost pusă practic „în brațe”. Ba mai mult, aceştia au scos din buzunar bani și au dotat cabinetul din policlinica cu un echograf performant, 4D.

“Dumnezeu mi-a ajutat și am găsit un radiolog, toată țara asta caută un radiolog și nu gasește. Domnul doctor Nistor de bunăcredință a venit și a zis: lucrez cu tine, nu mai lucrez la stat, vin aici și lucrez cu tine. Alții n-au vrut, n-au avut curaj să investească, eu am avut curaj. De 10 ani nu mi-am luat o mașină să ma plimb și eu cu familia, pentru a putea investii în această unitate medicală, pentru a face un bine populației de aici”, a declarat medicul Ali Ghneim.

Unitatea medicală de la Târgu Frumos, ar urma să fie arondată Spitalului Municipal Pașcani. Problemele însă sunt și din partea primăriei. Contractul de comodat, valabil pâna în 2017, a fost reziliat brusc, sub pretextul că edilii vor să redeschidă spitalul. Mai mult, primarul a decis ca pe 24 aprilie, să fie sigilat spațiul în care funcționează aparatul de radiografie.

“Chiar politic nu mă interesează, dacă voi fi să fiu sprijinit, poate financiar și legislativ, cu autorizări, cu asta, este altceva. Dar atât eu, cât și colegii cred c-o să-și doreasăa să facem ceea ce ne-am propus”, a spus primarul orașului Târgu Frumos, Ionel Vătămanu.

Doctorul Ali a investit peste 200.000 de lei în modernizarea centrului de radiologie, convins că are un contract valabil până în 2017.

“Eu le-am spus, obțineți toate avizele și până atunci noi funcționam, aparatul este acolo, nu-l poate lua nimeni, el este cu regim special, este folosit de o persoană autorizată”, a precizat avocatul Gheorghița Bobu.

Daca se va închide spitalul, oamenii vor fi nevoiți să meargă la Iași sau Pașcani pentru a-și face analizele.

Redactor: Denisa Stoenescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *