Acasă > Politica > Joc la două capete!?

Joc la două capete!?

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa s-a înfiinţat prin Hotărarea Guvernului României nr. 517/1998, cu modificările şi completările ulterioare, prin reorganizarea fostei Regii Autonome Administraţia Portului Constanţa şi este o societate comerciala pe acţiuni, desemnată de Ministerul Transporturilor să desfăşoare activităţi de interes public naţional, în calitate de administraţie portuară.

Din 2008, în urma unei propuneri legislative iniţiată de trei parlamentari PSD de Constanţa, Consiliul Local Municipal Constanţa deţine 20% din acţiunile APMC, iar acum se fac demersuri pentru obţinerea altor 13% din acţiunile deţinute de stat prin ministerul de resort. În cadrul emisiunii Radiografia Zilei, consilierul municipal PSD, George Vişan a susţinut că prin acest demers se va face o reparaţie istorică ce va reprezenta un avantaj pentru constănţeni.

“Eu cred că va fi o reparație istorică. Știți foarte bine că din negura vremurilor Portul Constanța a  avut o evoluție ascendentă. El a fost construit începând din Constanța și dezvoltându-se către celelalte porturi satelit. Nu poate fi decât în avantajul constănțenilor dezvoltându-se locurile de muncă în cadrul portului, administrându-se mai bine acești bani ai Portului Constanța.” a declarat George Vişan, consilier municipal PSD.

Numai că, alesul local social-democrat care se numără printre cei care au aprobat prin vot transferarea cu titlu gratuit a 13% din acţiunile deţinute în prezent de stat prin Ministerul Transporturilor, deţine şi funcţia de director comercial al CN APM Constanţa. Ori Legea 161 din 2003 prevede la articolul 88, litera D că ,, Funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes local înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori a consiliului judetean respectiv sau la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes naţional care îşi au sediul sau care deţin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă”. Întrebat dacă nu cumva s-ar afla într-o potenţială stare de incompatibilitate, Vişan a negat.

“Nu. Sunt doar director comercial în cadrul Administrației Porturilor.” a afirmat George Vişan, consilier municipal PSD.

Situaţia în care se află George Vişan ar putea ridica semne de întrebare. Când activează ca şi ales local, în cadrul şedinţelor Consiliului Local Municipal Constanţa. intersul cui îl apără – al companiei la care lucrează sau al constănţenilor care l-au ales să le reprezinte interesele?

Redactor: Paul Alexe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *