Acasă > Eveniment > Jucării contrafăcute, descoperite în Portul Constanţa Sud Agigea

Jucării contrafăcute, descoperite în Portul Constanţa Sud Agigea

În luna octombrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au participat la controlul amănunțit efectuat la un container sosit din China de către lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București.

În urma controlului, au fost descoperite 5.715 jucării susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

Astfel, poliţiştii de frontieră au extins cercetările și, în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute, în data de 04.12.2019 s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

De asemenea, s-a stabilit faptul că administratorul firmei este o femeie, cetăţean român, în vârstă de 39 de ani.

Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 168.000 lei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa: Garda de Coastă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *