Jud. Constanța. 10 unități spitalicești funcționează fără autorizaţie de securitate la incendiu

  •  
  •  
  •  
  •  

Zece din cele optsprezece unităţi sanitare cu spitalizare din judeţul Constanţa nu au autorizaţie de securitate la incendiu, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea” .

Potrivit ISU, anul acesta cadrele Inspecţiei de Prevenire din cadrul instituţiei au efectuat 21 de controale la unităţile spitaliceşti din judeţul Constanţa, precum şi exerciţii de evacuare.

“În urma controalelor au fost aplicate 277 sancţiuni, 259 de avertismente şi 18 amenzi în valoare totală de 91.000 lei. În evidenţele inspectoratului funcţionează 18 unităţi sanitare cu spitalizare continuă, din care 10 construcţii nu au autorizaţie de securitate la incendiu, 7 sunt autorizate şi una nu necesită.

Autorizaţia de securitate la incendiu reprezintă “actul administrativ emis, în baza legii, de inspectoratul pentru situaţii de urgenţă judeţean, prin care se certifică, în urma verificărilor în teren şi a documentelor privind realizarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, îndeplinirea cerinţei esenţiale – securitate la incendiu – la construcţii, instalaţii tehnologice şi alte amenajări”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea” .

 

Sursa: ISU Dobrogea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *