vineri, 7 august 2020
Acasă > Social > Jud. Constanța. Peste 5.500 copii înscriși la clasa pregătitoare. Etapa a doua de înscriere, până pe 31 iulie

Jud. Constanța. Peste 5.500 copii înscriși la clasa pregătitoare. Etapa a doua de înscriere, până pe 31 iulie

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a centralizat situaţia preliminară a cererilor de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2020-2021, după prima etapă de cuprindere în clasa pregătitoare (8 – 20 iulie), prevăzută de calendarul modificat şi completat în luna mai prin ordin de ministru.

La nivelul judeţului Constanţa au fost aprobate pentru clasa pregătitoare, an şcolar 2020-2021, 6844 de locuri.

În prima etapă au fost admişi 5526 de elevi, drept urmare, pentru cea de-a doua etapă au rămas 1322 de locuri.

În prima etapă, repartizarea copiilor s-a realizat pe baza informaţiilor din cererile-tip de înscriere şi din documentele depuse, inclusiv prin aplicaţia informatică, de părinţi/tutori legal instituiţi/reprezentanţi legali şi în baza deciziilor consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ, luate în urma aplicării criteriilor de departajare pentru copiii din alte circumscripţii şcolare.

În a doua etapă (22 – 31 iulie) va fi asigurată înscrierea, pe locurile libere, a copiilor care nu au participat la prima etapă sau nu au fost distribuiţi, din diferite motive, conform procedurii elaborate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa (ISJ).

În perioada 1 – 4 septembrie sunt prevăzute centralizarea şi soluţionarea, de către ISJ Constanţa, a cererilor părinţilor/tutorilor legal instituiţi/reprezentanţilor legali ai copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ. De asemenea, inspectoratul şcolar va soluţiona orice alte situaţii referitoare la înscrierea în învăţământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul superior al copilului.

În situaţia transmiterii documentelor pe e-mail, prin poştă, cu confirmare de primire, documentele utilizate pentru înscrierea în clasa pregătitoare vor fi solicitate şi în format fizic, în termen de maximum două săptămâni de la începerea cursurilor.

“Important este pentru fiecare părinte ca debutul şcolarităţii pentru copilul său să fie unul firesc, în condiţii echitabile şi de confort emoţional. Din acest motiv, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, urmăreşte aplicarea prevederilor legale în vigoare cu privire la cuprinderea copiilor în învăţământul primar, astfel încât să fie soluţionate toate cererile existente” a afirmat Sorin Mihai, inspector şcolar general.

Sursa: Comunicat ISJ Constanța

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *