Jud. Constanța. Temperaturi deosebit de ridicate și disconfort termic accentuat

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, o avertizare Cod portocaliu de temperaturi deosebit de ridicate, caniculă şi disconfort termic accentuat.

Până miercuri la ora 10:00, în sud-estul Olteniei, sudul şi estul Munteniei şi în partea continentală a Dobrogei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, maximele se vor situa, în general, între 35 şi 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

De asemenea, până miercuri dimineață va fi Cod galben în cea mai mare parte a Moldovei, nordul Olteniei şi al Munteniei, sud-vestul Transilvaniei, sudul Banatului şi pe litoral, unde se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată.

În aceste zone, maximele se vor situa între 30 şi 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unităţi. Pe alocuri nopţile vor fi tropicale, temperaturile minime atingând şi depăşind uşor 20 de grade.

Sursa: ANM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *