Wednesday, 21 November 2018
Acasă > Politica > Județul Constanța. La Lipnița a fost deschis un Punct de Trecere a Frontierei cu Bulgaria

Județul Constanța. La Lipnița a fost deschis un Punct de Trecere a Frontierei cu Bulgaria

În localitatea Lipniţa, din  judeţul Constanţa, a avut loc, astăzi, inaugurarea unui nou Punct de Trecere a Frontierei deschis în regim de trafic internaţional, la graniţa cu Republica Bulgaria.

La eveniment au fost prezenți premierul Mihai Tudose și ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, precum și șeful Guvernului bulgar, Boiko Borisov și ministrul de Interne al Bulgariei, Valentin Radev.

“Este un moment simbolic, este un moment care deschide o zi ce va sta sub semnul interconectivității și a eforturilor comune ale celor două țări, celor două guverne, eforturi în vederea operaționalizării a tot ceea ce înseamnă intercontectare locală, regională, energetică, de siguranță în comun a celor două țări. Sunt onorat că împreună cu premierul Republicii Bulgaria dăm startul unei zile care, cred eu, că va fi de însemnătate pentru viitorul comun al celor două țări”, a declarat Mihai Tudose.

Potrivit Poliției de Frontieră, punctul de trecere Lipnița beneficiază de artere de control pentru fiecare sens, intrare şi ieşire din ţară, cabine de control,  spaţii interioare, echipamente tehnice şi IT.

Noul punct de frontieră se alatură celor 9 puncte de trecere cu specific rutier deschise traficului internaţional la graniţa României cu Bulgaria.

”Lucrările de amenajare şi modernizare desfăşurate au avut în vedere ca acesta să întrunească condiţiile pentru a fi deschis în regim de trafic internaţional conform catalogului Schengen.

Punctul de Trecere a Frontierei Lipnita-Kainardja funcţionează în subordinea Gărzii de Coastă şi este deschis pentru traficul internațional de persoane, precum și pentru traficul internațional de mărfuri, până la limita unei greutăți totale de 3,5 tone, iar programul de funcționare va fi de la ora 08:00 la ora 20:00.

Prin acest punct de frontieră nu este permis transportul de materiale periculoase, animale vii şi al produselor supuse controlului fitosanitar”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Sursa: Poliția de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.