duminică, 20 septembrie 2020
Acasă > Politica > (VIDEO) Judeţul Constanţa: Primarii Puterii se înscriu în PSD

(VIDEO) Judeţul Constanţa: Primarii Puterii se înscriu în PSD

Primarii Tudor Nădrag (Hârşova), Dumitru Nedea (Ion Corvin), Lucian Chitic (Tortoman) şi Eugen Berbec (Vulturu) s-au înscris în Partidul Social Democrat

Prim-vicereşedintele Partidului Social Democrat filiala Constanţa şi totodată preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu a anunţat, astăzi, că mai mulţi primari ai PDL se înscriu zilele acestea în rândurile social democraţilor. Dezamăgiţi şi cu speranţele năruite de promisiunile PDL şi ale Guvernului, ieri, primarii PDL dinoraşul Hârşova, Tudor Nădrag şi cel al comunei Ion Corvin, Dumitru Nedea – exclus din PDL – au fost prezenţi în conferinţa organizată de social democraţii constănţeni şi au spus, oficial, că vor candida pentru un următorul mandat din partea PSD. „Mi-am dorit să mă ajute mai mult partidul pe listele căruia am fost ales în anul 2008, nu au făcut asta, însă nu am a reproşa nimic; am atâta bun simţ încât nu arunc cu noroi în colegii mei de până mai ieri”, a declarat primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag.

La rândul său, primarul comunei Ion Corvin, Dumitru Nedea a explicat că nu este o noutate pentru nimeni că aprecieză proiectele pe care le-a derulat pentru locuitorii comunei în cei patru ani alături de Consiliul Judeţean Constanţa, la iniţiativa preşedintelui Constantinescu şi consideră că cea mai bună alegere pentru comunitate este să meargă alături de PSD în viitorul mandat.

Totodată, secretarul organizaţiei judeţene a PSD Constanţa, Cristinel Dragomir a prezentat lista viitorilor candidaţi ai PSD pentru localele din 10 iunie. Astfel, în 8 localităţi formaţiunile din USL vor merge pe liste separate, iar acestea sunt: Năvodari, Agigea, Deleni, Fântânele, Grădina, Negru Vodă, Topalu şi Mihail Kogălniceanu. În 47 de localităţi, USL a stabilit deja candidaţii pentru localele de anul acesta, ia în alte 12 localităţi urmează ca liderii celor trei formaţiuni politice să decidă în perioada imediat următoare. Aceste localităţi unde sunt încă în derulare sondaje de opinie sunt: Rasova, Pecineaga, Oltina, Nicolae Bălcescu, Corbu, Cogealac, Castelu, 23 August, Ovidiu, Murfatlar, Cernavodă şi Băneasa. Acestor localităţi li se adaugă municipiile Medgidia şi Mangalia, unde, de asemenea, se discută.

Important de reţinut este că la Adamclisi, USL va fi reprezentat de candidatul propus de PNL, Dora Şerbănescu, iar la Horia, PSD îl susţine pe fostul primar, actual viceprimar al localităţii, Gigel Sava. Mia mult, zvonurile potrivit cărora primarul de la Saraiu ar pleca din PSD se dovedesc a fi neadevărate, edilul Vasile Băjan fiind candidatul USL pentru un nou mandat.

Următorii primari care vor trece din alte partide spre PSD, respectiv USL sunt primarul PNŢ CD de la Vulturu, Eugen Berbec, dar şi cel al comunei Tortoman, Lucian Chitic, ales pe listele Partidului Ecologiştilor. De asemenea, Cristinel Dragomir a anunţat că PSD nu va susţine pentru un nou mandat primarul PNL de la Oltina, care, potrivit liderul social democrat „a făcut campanie pentru Traian Băsescu”. „Dac PNL îl susţine, noi vom avea candidat separat pentru comuna Oltina”, a precizat Cristinel Dragomir.

VEZI VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *